Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇizmeci, Bülent
dc.contributor.authorAcar, Neşe
dc.contributor.authorÇakırbaş, Ali
dc.date.accessioned2022-09-06T07:06:35Z
dc.date.available2022-09-06T07:06:35Z
dc.date.issued2019en_US
dc.identifier.issn2149-4622
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.18506/anemon.425801
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12573/1369
dc.description.abstractDünyanın pek çok yerinde üretilen ve farklı biçimlerde sunulan kahvenin kültür hayatımızın zenginleşmesinde de önemli katkıları olduğu görülmektedir. İşletmelerin rakiplerine göre farklılığını gösterebilmek için kahvenin sunulduğu mekânlarda önemli rol oynamaktadır. Çalışmada Türk kahvesinin gelişim süreci anlatılmış ve Nevşehir örneğinde Türk kahvesi tüketilen mekânların seçimini etkileyen faktörlerin belirlenmesi, Türk kahvesi tüketim amacı ve tüketim alışkanlıkları tespit edilmeye çalışılmıştır. Araştırma, Türk kahvesi tüketen 409 kişi üzerinde anket tekniği kullanılarak yapılmıştır. Belirlenen beş faktörün algılanma düzeylerinin demografik değişkenlere göre farklılık gösterip göstermediğini test etmek için yapılan tek yönlü varyans (MANOVA) analizi sonucu tüketicilerin eğitim durumu, meslek ve gelirleri itibariyle farklılıklar bulunmuştur. Yapılan t-Testi sonucunda ise tüketicilerin cinsiyetleri itibariyle hizmet düzeyi ve fiziki ortam olarak adlandırılan faktörlerin algılanmasında, medeni duruma göre ise fiziki ortam adlı faktörün algılanmasında farklılık bulunmuştur.en_US
dc.description.abstractCoffee, produced in many places in the world and presented in different forms, has also made important contributions to the enrichment of our cultural life. It plays an important role in the places where coffee is served in order to show the difference between businesses and their competitors. Turkish coffee development process has been explained in the study and determination of factors affecting the selection of Turkish coffee in Nevsehir sample, Turkish coffee consumption purpose and consumption habits have been determined. The research was conducted by using survey technique on 409 people who consumed Turkish coffee. With the analysis of one way variance (MANOVA) which was performed for testing whether 5 factors perception levels according to demographic variables, some significant differences were found between the education status, professions and income of consumers and their perceptions of these factors. As a result of the t-test, there is a difference in the perception of the factors of service level and physical environment according to the genders of the consumers and also there is a difference in the perception of the physical environment according to the marital status.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherMuş Alparslan Üniversitesien_US
dc.relation.isversionof10.18506/anemon.425801en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTurkish Coffeeen_US
dc.subjectHistory of the Coffeeen_US
dc.subjectCoffee Cultureen_US
dc.subjectConsumptionen_US
dc.subjectConsumption Habitsen_US
dc.titleTürk Kahvesi Tüketilen Mekânların Seçimini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi: Nevşehir Örneğien_US
dc.title.alternativeDetermination of Factors Affecting the Selection of Turkish Coffee Places: An Example of Nevsehiren_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentAGÜen_US
dc.contributor.authorID0000-0002-7722-6003en_US
dc.contributor.authorID0000-0002-2217-5392en_US
dc.contributor.authorID0000-0002-9830-1463en_US
dc.contributor.institutionauthorÇizmeci, Bülent
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage135en_US
dc.identifier.endpage143en_US
dc.relation.journalAnemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - İdari Personel ve Öğrencien_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster